Ballet

Klassiek ballet is geschikt voor de lichamelijke ontwikkeling van het kind, je leert al op jonge leeftijd op een speelse manier bewust te worden van je lichaam. Het stimuleert o.a. de houding, de coördinatie, lenigheid, kracht en de muzikaliteit.

Klassiek ballet is de basis van alle dansvormen. Wie de klassieke ballettechniek beheerst, leert sneller en gemakkelijker andere dansstijlen zoals streetdance, moderne dans of hip hop.

Tijdens de balletles voor kinderen van 4 t/m 6 jaar wordt op speelse wijze begonnen met de basisposities van het klassieke ballet. De kinderen ontwikkelen op deze manier een goeie lichaamshouding, coördinatie en het gevoel voor ritme. Ook wordt er aandacht besteed aan de eigen fantasie en creativiteit, waarbij plezier in ballet voorop staat!

Ik wil een PROEFLES boeken! 

IMG_1802

Zou je heel graag willen dansen bij Moments of Bliss, maar heb je de financiële middelen niet om lid te worden? Moments of Bliss is aangesloten bij het Jongerencultuurfonds. Het Jongerencultuurfonds is een ideële stichting die Amsterdamse jongeren steunt die om financiële redenen geen lid kunnen worden of lessen kunnen volgen bij een dans-, muziek-, toneelschool of andere culturele instelling. Het Jongerencultuurfonds doet dit door een bijdrage te leveren aan het lesgeld. Voor meer info kijk op http://www.jongerencultuurfonds.nl

Moments of Bliss is tevens aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur:
Wil je kind graag bij ons op les maar is het lesgeld een probleem? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het fonds is er voor mensen met een uitkering, voor zzp’ers met te weinig opdrachten of als je als gevolg van de coronacrisis geldzorgen hebt. Het fonds betaalt voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar het lesgeld en de huur van een instrument.

Hoe werkt het?

Je kunt als ouder niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat kan alleen gedaan worden door een intermediair, bijvoorbeeld de leerkracht, iemand van het sociaal wijkteam, de buurtsportcoach, schuldhulpverlening of iemand van jeugdzorg. Hij of zij kent de spelregels en weet of je kind in aanmerking komt. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken op les. Wil je een aanvraag indienen? Download dan alvast de ouderkaart, vul hem in en neem hem mee naar de afspraak met de intermediair.

Er is altijd wel een Jeugdfonds Sport & Cultuur in de buurt. Je vindt de contactgegevens van alle fondsen in het land op de website

Wat is het bedrag?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van het lesgeld en eventueel de benodigdheden. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de bijdrage rechtstreeks aan de lesgever betaald. Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.

Meer weten over de werkwijze van het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Lees hier verder

Onze dansdocente Xaviëra, voor de zaterdag ballet 4-6 jaar en 6-8 jaar:

Hi! Ik ben Xaviëra en ben 19 jaar oud. Ik studeer Docent Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ik dans al sinds ik op twee benen kan staan, maar heb pas een paar jaar geleden besloten er mijn beroep van de maken. Ik deed altijd jazz, ballet en modern, maar tegenwoordig voel ik me ook steeds meer thuis in urban stijlen. Ik geef dansles omdat ik het leuk vind om de jeugd enthousiast te krijgen om te bewegen. Doe je mee? :)s